Składniki: liofilizowane kultury drożdży szczepu <i>Saccharomyces boulardii,</i> fruktooligosacharydy (FOS), substancja wypełniająca hydroksypropylometyloceluloza, substancja żelująca guma gellan, barwnik karmel,, substancja przeciwzbrylająca mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
<table>
<tr>
<td> Składniki
</td> <td> 1 kapsułka
</td> <td>
2 kapsułki
</td>
</tr>
<tr>
<td>
liofilizowane kultury drożdżowe
szczepu <i> Saccharomyces boulardii </i>
</td> <td> 1 mld (1 x 109 CFU*) </td> <td> 2 mld ( 2 x 109 CFU*) </td>
</tr>
<tr>
<td> Fruktooligosacharydy (FOS)
</td> <td> 193,10 mg
</td> <td>
386,20 mg
</td>
</tr>
</table>
* CFU – Colony Forming Unit - jednostka tworząca kolonię bakterii